Veerse dag op het Heereplein in Raamsdonksveer in 2019. De WC Experience trapt af met de klassieker Boterham Mee Weggewaaid Zand.
Volledig scherm
Veerse dag op het Heereplein in Raamsdonksveer in 2019. De WC Experience trapt af met de klassieker Boterham Mee Weggewaaid Zand. © Pix4Profs/Johan Wouters

Evenement Veerse Dag afgelast: ‘Zelfs als het na 1 september mag, is het niet te doen’

RAAMSDONKSVEER - De 38e editie van de Veerse Dag is afgelast. Dit laat de organisatie van het populaire feest, Stichting Evenementen Raamsdonksveer (SER), weten. Voorzitter Antoine Janssen: ‘Anderhalve meter afstand houden met duizenden mensen op het Heereplein is niet te doen.’

Het gratis tweedaagse evenement, de Veerse dag, zou dit jaar plaatsvinden in het tweede weekend van september. Nu is het een jaar opgeschoven en staat het gepland op vrijdag 17 en zaterdag 18 september 2021 in Raamsdonksveer. 

Reden is volgens de organisatie dat de toekomst niet te voorspellen is. ,,De overheid heeft aangegeven dat de voorlopige coronamaatregelen bij evenementen gelden tot zeker 1 september. Zelfs als je daarna wel met meer dan honderd mensen mag samenkomen, is de afstand van anderhalve meter met duizenden mensen op het Heereplein is niet te doen", aldus Antoine Janssen, voorzitter van Stichting Evenementen Raamsdonkveer (SER). 

Veel regelen

Hij vindt het jammer dat hij dit bericht moet brengen, maar doet het liever nu dan later. Janssen: ,,We hebben ook rekening te houden met de artiesten, podiumbouwers en al onze vrijwilligers. Zij moeten ook veel regelen in deze vreemde tijden.” 

‘Artiesten werken mee’

Het programma blijft hetzelfde en wordt een jaar opgeschoven. ,,Daarmee hebben we veel geluk gehad. Zowel de artiestenbureaus als de artiesten waarmee we direct contact hebben zijn bereid om mee te denken. Allemaal hebben ze toegezegd volgend jaar van de partij te zijn.”