Volledig scherm
© Shutterstock

Frencken College danst voor Australië

OOSTERHOUT - Het Frencken College gaat dansen om geld in te zamelen voor Australië. Docent Engels Janneke de Bruin is de actie begonnen, omdat ze vanwege de enorme bosbranden iets voor het land, de inwoners en de dieren wil doen. Op donderdag 23 januari gaan medewerkers voor 10 euro de dansvloer op in de aula.

,,Mijn familie en vrienden, onder wie mijn zus die ook werkzaam is in het onderwijs, wonen in Australië en mede hierdoor maakt deze ramp erg veel indruk op mij,” zegt Janneke de Bruin als initiatiefnemer van de actie. ,,Australië heeft te kampen met het ergste bosbrandseizoen ooit. Ik wil iets voor het land, de inwoners en de dieren doen.” Er zijn al meer dan 50 medewerkers aan het oefenen om mee te dansen.

Dansen in de aula

Leerlingen en hun ouders en medewerkers mogen op maandag 20 of dinsdag 21 januari in de aula tijdens de grote pauze geld zetten op een medewerker van het Frencken naar hun keuze. De medewerkers zullen als tegenprestatie een dansoptreden doen voor de leerlingen in de grote pauze op 23 januari. De Oosterhoutse brandweer sponsort de actie en zal een bijdrage leveren aan het optreden.

Nieuwe eucalyptusboom

Voor elke opgehaalde 10 euro wordt er een nieuwe eucalyptusboom geplant. Het goede doel dat is gekozen is: koalahospital.org.au