Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto 2017. Deze jongen vermaakt zich met de boksbal op de kermis in Geertruidenberg. © Joyce van Belkom

Gedoe over kermismuntjes in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - Een aardig gebaar van kermisexploitanten heeft in Geertruidenberg onrust veroorzaakt onder ouders van kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan.

De muntjes waarmee kinderen vrijdagavond gratis in twee attracties mochten, werden immers verspreid via de basisscholen in Geertruidenberg. Kinderen die in een andere plaats onderwijs volgen, ontvingen daarom geen muntjes. Deze konden vrijdag door hen worden opgehaald op het gemeentehuis. Dat was echter niet bekend bij een groot deel van deze kinderen en hun ouders. Slechts zeven kinderen haalden de muntjes op.

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.