Volledig scherm
OOSTERHOUT - De tweejarige Yara heeft plezier voor twee als ze voorop gaat op de pop-up crossbaan op de Markt in Oosterhout. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Geld om toeristen naar Oosterhout te lokken

OOSTERHOUT - Oosterhout stelt weer geld beschikbaar uit het Toeristisch Fonds voor goede ideeën om toeristen te trekken. Dit jaar waren er succesvolle activiteiten als de boerenfair op de Sint Jacobushoeve, de Urban City Cross in Arendshof, kunst in het park, de pluktuin in Oosteind en de braderie in de binnenstad tijdens de kermis die ook bekostigd zijn uit het fonds. 

Quote

Een steuntje in de rug voor initiatie­ven van bedrijven, instellin­gen of inwoners.”

Robin van der Helm, Wethouder toerisme en recreatie

,,Het Toeristisch Fonds is bedoeld als steuntje in de rug voor initiatieven van bedrijven, instellingen of inwoners die plannen hebben om het toerisme in Oosterhout te bevorderen”, zegt wethouder toerisme en recreatie Robin van der Helm. Voor 2020 is de gemeente weer op zoek naar initiatieven die bijdragen aan het toeristisch klimaat.

Trekpleisters

Van Der Helm: ,,Toerisme en recreatie zijn belangrijk voor de Oosterhoutse economie. Oosterhout heeft veel kwaliteiten: het buitengebied, karakteristieke gebieden zoals de Heilige Driehoek, een gevarieerd evenementenaanbod én een gunstige ligging ten opzichte van toeristische trekpleisters. Kwaliteiten die we willen behouden en versterken.” Inwoners met een goed idee voor de tweede helft van 2020, kunnen tot 1 april 2020 een aanvraag indienen. 

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.