Volledig scherm
PREMIUM
De wijk Boswachterij in Dorst. © Ralph Van Wolffelaar

Geluidsscherm Dorst valt fors duurder uit: ‘Leefbaarheid mag niet uit oog worden verloren‘

DORST - De gemeenteraad van Oosterhout bekijkt opnieuw de noodzaak van een geluidsscherm bij het spoor in Dorst. Reden: het scherm blijkt fors duurder uit te vallen. Waar eerst werd uitgegaan van 45.000 euro, daar gaat de gemeente nu uit van 165.000 euro. 

De gemeenteraad gaf eerder dit jaar groen licht voor om dit bestaande geluidsscherm te verlengen, zodat ook bewoners van de nieuwbouwwijk de Boswachterij geen geluidshinder ervaren. Vanwege de oplopende kosten vragen B en W de politiek om ‘een heroverweging‘. Al geeft het college aan ondanks de forse toename bij het eerdere standpunt te blijven: met het verlengen van het geluidsscherm wordt de leefbaarheid verbeterd. 

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.