Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein van de voormalige jeugdzorginstelling Lievenshove resteren alleen nog de leegstaande kantoren en huizen waar vroeger de pupillen woonden. Die bebouwing zal straks, als een projectontwikkelaar er woningen gaat bouwen, gesloopt worden. Oosterhout - 17-05-2019 - Pix4Profs / Johan Wouters - Het terrein van jeugdzorginstelling Lievenshove in Oosterhout ligt er verlaten bij nadat het onlangs is gesloten. © Pix4Profs / Johan Wouters

Gemeente Oosterhout betaalt 2,5 miljoen euro voor jeugdinstelling Lievenshove

Na maandenlang onderhandelen heeft het terrein van de voormalige jeugdinstelling Lievenshove een nieuwe eigenaar. De gemeente Oosterhout betaalt 2,5 miljoen euro aan jeugdzorgaanbieder Juzt.

Oosterhout wil de 4,7 hectare gebruiken voor woningbouw. Hoeveel en wat voor type woningen er gebouwd zullen worden is nog niet bekend. ,,Voorop staat dat er gebouwd gaat worden waar behoefte aan is’’, aldus wethouder Robin van der Helm. Net als elders is ook in Oosterhout vooral een tekort aan betaalbare woningen.

  1. Den Hout zwijgt over piepschuimstrooiers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’
    PREMIUM

    Den Hout zwijgt over piepschuim­strooi­ers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’

    DEN HOUT - ,,Ze hebben het op hun fatsoen getrokken. Eind van de week zijn alle piepschuimkorrels opgeruimd.” Meer woorden wil Frans van Groesen van de Kluivenduikers er niet aan vuil maken. Wie er vanaf een carnavalswagen hebben gestrooid met piepschuimkorrels tijdens de optocht in zijn dorp Den Hout? Alsof het confetti was? Waardoor het hele dorp is bezaaid met die onafbreekbare lichtgewicht korrels die overal tussen gaan zitten?