Volledig scherm
De inworpgaten van de afvalbakken in het centrum van Oosterhout zijn te klein zo vinden veel bewoners. © Jan Daamen

Gemeente Oosterhout gaat op zoek naar nieuwe afvalbakken

OOSTERHOUT - De inworpgaten van de afvalbakken in het centrum van Oosterhout zijn te klein. Het college van B en W erkent na vragen van raadslid Peter de Laat (Gemeentebelangen) dat de huidige afvalbakken niet ideaal zijn. 

Quote

De vierkante en ronde gaten in de afvalbak­ken zijn kleiner dan bij de vorige afvalbakken.”

Peter de Laat, Raadslid Gemeentebelangen.

,,Mensen geven aan dat het bijna niet te doen is om er klein afval in te gooien. Omdat het rondje in de bak te klein is”, zo liet De Laat eerder weten. De gemeente is in overleg met de leverancier om de juiste oplossing te vinden. Het simpelweg groter maken van de inworpgaten is niet per se de oplossing. Zo zijn de inworpgaten in de huidige afvalbakken bewust klein gemaakt, omdat inwoners zakken met huisvuil in de bakken propten. Daar zijn ze niet voor bedoeld. 

Misbruik

‘Door het plaatsen van inworpverkleiners is het misbruik bijna volledig verdwenen', zo schrijft het college van B en W. Volgens De Laat is er ergernis over de kleine gaten. ,,De vierkante en ronde gaten zijn kleiner dan bij de vorige afvalbakken. Een frietbakje netjes opruimen zonder vuile handen is bijna onmogelijk”, aldus De Laat. Het college laat weten dat er aan gewerkt wordt: ‘We informeren u als er een alternatief beschikbaar is'. 

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.