Gescheurde waterleiding zorgt voor overlast aan Paterserf in Oosterhout

VideoOOSTERHOUT - Aan het Paterserf in Oosterhout is dinsdagmiddag rond 14.15 uur door nog onbekende oorzaak een waterleiding gescheurd. De straat en een aantal parkeerplaatsen zijn overstroomd.

De brandweer was aanwezig en de straat werd afgezet. Bewoners mochten wel hun auto van de parkeerplaats afrijden. Door het water is behoorlijk wat zand weggespoeld. Een boom is daardoor mogelijk instabiel. Uit voorzorg werd de ruimte rond de boom afgezet.

Het lek is inmiddels gedicht. Door de storing kan er bij omwonenden tijdelijk geen water uit de kraan komen. Ook kan er bruin water uit de kraan komen en er kan een lage waterdruk op de leidingen zijn. Omwonenden wordt geadviseerd apparaten zoals wasmachines en vaatwassers niet te gebruiken. Nabij Paterserf 245 kan water worden getapt. Bewoners moeten daarvoor zelf een schone fles, jerrycan of emmer meenemen.

Brabant Water liet om 23.00 uur weten dat de problemen zijn verholpen.

Volledig scherm
Gescheurde waterleiding zorgt voor overlast aan Paterserf in Oosterhout. © MaricMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
Gescheurde waterleiding zorgt voor overlast aan Paterserf in Oosterhout. © MaricMedia / Tom van der Put
  1. Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.