Volledig scherm
Fanatiek en lachend worden de opdrachten van de Zeskamp uitgevoerd. © Teus Van Tilborg

Giessen en Rijswijk vieren voor het eerst samen Koningsdag

Volledig scherm
Een beeld van het Zeskampterrein © Teus Van Tilborg

Giessen/Rijswijk

Wat doen ze hun best, de kinderen tijdens de Zeskamp. Leuk om te doen, maar er moet wel fanatiek om de prijzen worden gestreden. Dan doen ze, aangemoedigd door de ouders en oma's en opa's. Het is een van de activiteiten op Koningsdag in Giessen-Rijswijk, georganiseerd door de gelijknamige Oranjeverenging. 

Teus van Tilborg

De Oranjevereniging is een gloednieuwe club, ontstaan uit de fusie van de verenigingen in Giessen en Rijswijk. Ook de locatie is nieuw: het evenemententerrein bij sporthal de Jager en brede school De Parel in het toekomstige nieuw centrum.

Terwijl kinderen in de feesttent leuke spelletjes doen, constateert voorzitter Hubert Westerkaken dat alles goed verloopt. ,,De integratie tussen de beiden dorpen is boven verwachting aangeslagen. Dat is mooi, daar doen we het ook voor. De sfeer zit er goed in. Ook gisteravond, toen we 450 bezoekers in de tent hadden. En vanavond wordt het ongetwijfeld weer druk."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement