Volledig scherm
PREMIUM
Cover van 'Affaires' © Casper van Aggelen

Haar getrouwde minnaar krijgt een hartstilstand in haar bijzijn, hij overleefde, maar Coleta is hem kwijt

GEERTRUIDENBERG/OOSTERHOUT - ,,Hij was getrouwd. We zouden afscheid nemen, de laatste vrijpartij. Plotseling hield zijn hart er mee op. Ik ving mijn minnaar op in mijn armen.” 

Coleta

- Coleta van Bekhoven (1962) is orthopedagoge, gespecialiseerd in speltherapie (Universiteit Utrecht).

- Zij is geboren en getogen in Oosterhout, als dochter van een kunstenaar en een ­‘levenskunstenares’. Coleta heeft een dochter (22).

- Loopbaan: begint op haar 24ste theatercafé en -restaurant De Pandorra in Oosterhout. Werkt als docent pedagogiek. Is coördinator bijzondere zorg bij het landelijk Centrum voor Consultatie en Expertise. Volgt hbo-studie organisatiepsychologie/bedrijfskunde. Met haar onderneming Altijd Blijven Spelen ontwerpt zij in 2016 voor stelletjes de Escaperoom voor de Liefde in Geertruidenberg en creëert romantische overnachtingen.

Coleta van Bekhoven moet haar grote liefde afstaan aan de hulpdiensten. Haar affaireman overleeft, maar vanaf dat moment is zij hem kwijt.  Aan de artsen, aan familie, en aan zijn vrouw. ,,Ik bestond niet meer. Dat was het ergste: de ontkenning van mijn bestaan”.  Ze leeft verder met haar geheim; dat van een verboden liefde.

Coleta (57, Oosterhout) schreef een boek over affaires. Omdat zij er zelf een heeft gehad en omdat zij vrouwen met een affaire een stem wil geven. 

Uit discretie voor hun geliefde blijven zij onbekend. Het zijn er vele, ontdekte Coleta de afgelopen jaren. Zij tekende hun verhalen op, waargebeurde verhalen, over het oudste spel ter wereld. Dat spel... Coleta had het voor geen goud willen missen!

Coleta is rond de 50 jaar als ze emotioneel maar ook seksueel ontwaakt na haar scheiding. Over de ontdekking van de liefde en de kunst van het minnen, vertelt ze bij de opening van haar Escaperoom voor de Liefde in Geertruidenberg in 2016. Een paar woorden geeft ze dan prijs over het heftige einde van haar verboden liefde. Hoe dramatisch ook, voor haar werkte die relatie bevrijdend. ,,Altijd blijven spelen, ook in de liefde”, is haar  hartenkreet. 

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.