Volledig scherm
PREMIUM
De gang in het Leogebouw in Raamsdonk ademt nog de stijl van de oude school. Achterin, midden, Sjef Verschure met naast hem zijn vrouw en dochter. Daarachter Jan Bouwens. Vooraan links Tonnie Vermeer met naast haar Anja Bouwens. © Pix4Profs/René Schotanus

Helemaal blij in het Leogebouw: 'Wij wonen in de gymzaal’

RAAMSDONK - De windwijzer die na een storm in de tuin van de buren belandde is weer teruggeplaatst. Deze 'kroon’ op het torentje vormt de symbolische afsluiting van het werk aan het monumentale Leogebouw. De oude jongensschool en latere huisvesting voor verenigingen is als het ware teruggeven aan de bevolking van Raamsdonk. 

In het appartementencomplex met zes woningen huizen rasechte Raamsdonkers als Jan Bouwens. ,,Wij wonen in in de gymzaal", laat hij zijn grote woonkamer zien. ,,Ik heb hier 60 jaar geleden op school gezeten!”

  1. MOB tegen vergunning Amercentrale: ‘Houtstook doet snelheidsverlaging in één klap teniet’

    MOB tegen vergunning Amercentra­le: ‘Houtstook doet snelheids­ver­la­ging in één klap teniet’

    GEERTRUIDENBERG - Milieuorganisatie MOB is in beroep gegaan tegen de nieuwe vergunning voor houtstook in de Amercentrale. De stikstofneerslag van de met biomassa gestookte centrale van RWE is zo groot dat alle beschermde natuurgebieden in Nederland worden getroffen, stelt Mobilisation for the Environment. ,,Ook wordt de stikstofwinst door de voorgenomen snelheidsverlaging naar 100 km/uur grotendeels teniet gedaan", aldus Johan Vollenbroek van MOB.