Frans Peeters is schipper van de Postsloot, een honderd jaar oud vrachtschip dat nog altijd in de Biesbosch vaart. Het schip gaat in onderhoud.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Peeters is schipper van de Postsloot, een honderd jaar oud vrachtschip dat nog altijd in de Biesbosch vaart. Het schip gaat in onderhoud. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Het vrachtschip van Frans is bijna honderd jaar oud: 'Het voelt alsof ik met haar getrouwd bent’

RAAMSDONKSVEER - Vrachtschip de Postsloot, dat maandag voor onderhoud aanmeerde bij scheepswerf Ruijtenberg, is bijna honderd jaar oud. ,,Ik ken haar zolang, het voelt alsof ik met haar getrouwd ben”, zegt schipper Frans Peeters.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.