Volledig scherm
© ANP XTRA

Hulpverleners in gevaar gebracht: dronken automobilist wordt na ongeluk al spugend ambulance uitgezet

OOSTERHOUT - Een 33-jarige man uit Raamsdonksveer heeft agenten en medewerkers van de ambulance in gevaar gebracht door wild om zich een te spugen. Even daarvoor raakte hij betrokken bij een ongeluk, terwijl hij dronken achter het stuur zat. 

De man reed om 06.15 uur tegen een hek aan op de Damweg in Oosterhout. Na aankomst van agenten stapte hij uit, waarna hij direct begon te schelden en spugen. Een onveilige situatie voor hulpverleners, in deze coronatijd. Hij maakte het zo bont, dat hij de ambulance uit werd gezet, aldus de politie. 

Ook buiten de ambulance bleef de man maar om zich heen spugen. Agenten moesten pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Met een speciaal spuugmasker op is hij uiteindelijk in een speciale bus naar het politiebureau gebracht. Daar weigerde hij mee te werken aan een alcoholtest. 

Op het bureau bleek dat de man ook geen rijbewijs had. Hij zit nog vast. Agenten hebben vanwege het spugen aangifte gedaan van zware mishandeling. 

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”