Een zwaar bewapende speciale eenheid van de douane viel vorige week binnen in een illegale sigarettenfabriek in een loods in Oosterhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zwaar bewapende speciale eenheid van de douane viel vorige week binnen in een illegale sigarettenfabriek in een loods in Oosterhout. © Pix4Profs/Johan Wouters

Illegale sigaretten: ‘Winsten worden onderschat, er gaan echt enorme bedragen in om’

OOSTERHOUT - FIOD en douane zijn de eerste twee maanden van dit jaar weer druk in de weer geweest in de strijd tegen criminele tabaksproducenten. Bij drie acties in onder meer Oosterhout werden miljoenen illegale sigaretten en verpakkingsmaterialen in beslag genomen. Tabaksfraude is big business, weten ze bij Smoke, het speciale FIOD-team dat deze fraude bestrijdt.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend
  Play

  De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend

 2. Weer publiek in Ziggo Dome bij testevenenementen: 'Gemist is klein uitgedrukt'
  Play

  Weer publiek in Ziggo Dome bij testevene­ne­men­ten: 'Gemist is klein uitgedrukt'