Volledig scherm
Het kunstwerk 'The day destroys the night' van de Rijense kunstenar Adriaan Seelen staat sinds het voorjaar van 2019 op de wisselsokkel. Rijenaren kunnen nu stemmen welk kunstwerk dit voorjaar de plaats van het werk van Seelen zal innemen (archieffoto). © Pix4Profs / Johan Wouters

Inwoners Rijen kiezen kunst voor wisselsokkel

RIJEN - Inwoners van Rijen kunnen zelf bepalen welk kunstwerk komend jaar de sokkel op het Raadhuisplein siert. 

Lokale kunstenaars dienden afgelopen maanden in totaal tien werken in. Rijenaren kunnen stemmen op hun favoriet. Het werk dat de meeste stemmen krijgt, neemt dit voorjaar de plaats in van The Day destroys the Night van Adriaan Seelen, dat sinds het voorjaar 2019 op de sokkel staat. Het nieuwe kunstwerk is een jaar lang te zien.

Stemmen kan tot en met 29 februari op www.kunstindegemeente.nl. Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, kiest een jury het winnende werk. Stemmers maken kans op vrijkaarten voor de Brabant Art Fair op 14 en 15 maart in Breda.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.