Volledig scherm
© Paula Pols

Jac Willemse laat na tien jaar mooie ontmoetingsplek achter in Dongen

Tien jaar heeft Jac Willemse de scepter gezwaaid bij de stichting Parkplezier in Dongen. Gisteren nam de voorzitter officieel afscheid en gaf het stokje over aan Wilbert Megens.

,,Jac en Parkplezier zijn elkaars equivalenten. Tijdens de eerste gesprekken tien jaar geleden liet jij je onvrede over de staat van het park duidelijk merken. Je hebt iets moois voor elkaar gekregen. De vrijwilligersprijs heb je al gehad'', zei burgemeester Marina Starmans tijdens haar toespraak.

Walter de Bruyne sprak namens het bestuur. ,,Je hebt van een toevluchtsoord voor rondhangende jeugd weer een park gemaakt. Wat toen een doorgangscentrum was, is nu de groene long van Dongen geworden.''

Het toen verloederde Vredeoordpark onderging de afgelopen tien jaar een fikse gedaanteverandering. Het bestuur geeft er nu in de zomer rondleidingen. Voor de schooljeugd is er een kist ontworpen met daarin toelichtingen over de verschillende bomen in het park. Maar ook speeltoestellen en bijeenkomsten, zoals het jaarlijkse Proef Dongen en De Dag van het Park, maken dat het nu een echte ontmoetingsplek is geworden.

De kersverse voorzitter Megens heeft een aantal mooie ideeën in petto. ,,Wat denk je van het terugzetten van het prachtige, ruim tachtigjarige hekwerk, dat vroeger de entree vanuit de Hoge Ham naar het park vormde'', stelde hij voor.

,,Het park moeten wij nog meer bij het centrum gaan betrekken. Zeker nu het park en het Wilhelminaplein gerenoveerd worden.''

In zijn dankwoord bedankte de scheidende voorzitter alle medewerkers persoonlijk.