Jeugdvoetbaldagen bij voetbalvereniging SCO in Oosterhout. Onder toezicht van externe trainers werd in verschillende groepen een trainingsprogramma afgewerkt.
Volledig scherm
Jeugdvoetbaldagen bij voetbalvereniging SCO in Oosterhout. Onder toezicht van externe trainers werd in verschillende groepen een trainingsprogramma afgewerkt. © Pix4Profs / Johan Wouters

Jeugdvoetbaldagen bij VV SCO in Oosterhout: ‘Het is goed voor de reuring van de club’

Twee dagen lang voetballen meer dan honderd jongeren op de voetbalvelden rond de kantine van VV SCO. Al zit een hapje en een drankje in de kantine er niet in. Kinderen moeten zelf een boterham meenemen of maken gebruik van de ‘covid-automaat’.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 2. Brabantse kapper ‘in geldnood’ bekent deelname aan gewelddadige woningoverval België
  PREMIUM

  Brabantse kapper ‘in geldnood’ bekent deelname aan gewelddadi­ge woningover­val België

  André Hazes zong er al over in zijn eerste grote hit Eenzame Kerst en een Brabantse kapper voerde het dinsdag aan als motief voor zijn betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in het Belgische Hoogstraten, in september vorig jaar: ,,Ik stal voor mijn gezin.’’ Het Openbaar Ministerie (OM) in Turnhout eiste desondanks zeven jaar cel tegen de Nederlander. Vooral omdat de bewoonster gewond raakte.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'