Journalist Tjietse Broeders in zijn rol als trouwambtenaar.
Volledig scherm
Journalist Tjietse Broeders in zijn rol als trouwambtenaar. © Esther Huijskens

Journalist Dongen begint online platform

DONGEN - De Dongense journalist Tjietse Broeders stopt bij het Weekblad Dongen en begint een eigen online platform.  

Hij meldt dat zelf op de website van het lokale blad. Broeders werkte twee jaar voor het weekblad en stond bekend om zijn vaak venijnige stukjes over de gemeentelijke politiek. 

Volgens Broeders zelf werden die artikelen hem niet in dank afgenomen door de plaatselijke machthebbers. In december vorig jaar werd duidelijk dat zijn aanstelling als trouwambtenaar niet verlengd werd. Dat had volgens de journalist alles te maken met zijn werk als journalist. Het college van burgemeester en wethouders ontkende dat ten stelligste. 

In een ingezonden stuk op de website schrijft Broeders dat hij zich tot zijn ontslag als trouwambtenaar juist ‘geketend’ voelde. ‘Waar ik eerst terughoudend, omfloerst en bevreesd schreef, voel ik sindsdien geen intrinsieke remmingen meer. Nu durf ik eindelijk mijn eigen mening en mijn waarheidsvisie te ventileren’, schrijft hij.  Waarom hij dat niet blijft doen bij het Weekblad Dongen is onduidelijk.      

Broeders schrijft dat hij zich heeft verbaasd over de taferelen die hij waarnam in raadszaal van de gemeente Dongen. Hij vindt dat de raadsleden te weinig tegenspel geven aan het ‘stuntelende’ college van burgemeester en wethouders. De onvrede leidde tot zijn wekelijkse column Politiek Commentaar. De Dongenaren zullen het voortaan zonder dat commentaar moeten doen.