Bij het kunstwerk in Londen, gemaakt van vaten van Janus Vaten uit Oosterhout. ‘Frits!', zegt de kunstenaar (rechts) enthousiast als hij Janus senior ziet. De twee pakken elkaar stevig vast. Zoon Ton lachend: 'Elke keer herkent hij mijn vader weer'.
Volledig scherm
Bij het kunstwerk in Londen, gemaakt van vaten van Janus Vaten uit Oosterhout. ‘Frits!', zegt de kunstenaar (rechts) enthousiast als hij Janus senior ziet. De twee pakken elkaar stevig vast. Zoon Ton lachend: 'Elke keer herkent hij mijn vader weer'. © Marjolein van der Sande-Janus

Kunstenaar Christo (84) overleden

VIDEONEW YORK - De wereldberoemde kunstenaar Christo is op 84-jarige leeftijd overleden in New York. Dat wordt gemeld op de website van de kunstenaar. De Bulgaar was vooral bekend door het inpakken van allerlei grote objecten en gebouwen, zoals de Rijksdag in Berlijn.

  1. De bijzondere band tussen kunstenaar Christo en Janus Vaten in Oosterhout: 'Het is een eer. Elke klus weer'
    PREMIUM
    video

    De bijzondere band tussen kunstenaar Christo en Janus Vaten in Oosterhout: 'Het is een eer. Elke klus weer'

    OOSTERHOUT - 'Wat gaaf'. Dat was het eerste wat Ton Janus dacht toen kunstenaar Christo met een bouwtekening van zijn nieuwste kunstwerk aanklopte. De order: 7.506 vaten voor een piramide in een vijver in Hyde Park. Hartje Londen. Ton: ,,Wij zijn op deze markt lang niet de grootste speler. Je hebt in Engeland zelfs meerdere producenten. En dan kiest hij maar mooi voor Janus Vaten uit Oosterhout."