Naast museum en winkel, konden kinderen ook hun feestje geven bij Mini-Billund in Wagenberg of er gewoon lekker komen bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast museum en winkel, konden kinderen ook hun feestje geven bij Mini-Billund in Wagenberg of er gewoon lekker komen bouwen. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

LEGO-walhalla in Wagenberg definitief dicht, bedrijf wil niet verder zonder bedenker Paul van Boekhout

WAGENBERG - Mini-Billund, het regionale LEGO-walhalla met winkel, museum, expositieruimte en bouwplaats in Wagenberg, sluit definitief de deuren. Afgelopen december is eigenaar Paul van Boekhout overleden. Zonder zijn drijvende kracht kan het bedrijf niet verder, staat in een verklaring op de facebookpagina van Mini-Billund te lezen.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 2. Brabantse kapper ‘in geldnood’ bekent deelname aan gewelddadige woningoverval België
  PREMIUM

  Brabantse kapper ‘in geldnood’ bekent deelname aan gewelddadi­ge woningover­val België

  André Hazes zong er al over in zijn eerste grote hit Eenzame Kerst en een Brabantse kapper voerde het dinsdag aan als motief voor zijn betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in het Belgische Hoogstraten, in september vorig jaar: ,,Ik stal voor mijn gezin.’’ Het Openbaar Ministerie (OM) in Turnhout eiste desondanks zeven jaar cel tegen de Nederlander. Vooral omdat de bewoonster gewond raakte.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'