Volledig scherm
PREMIUM
De Geertruidskerk in Geertruidenberg is het decor van de magische academie voor toverkunsten. Perkamentus was natuurlijk samen met de uil ook aanwezig. © Pix4Profs/Jan Stads

Magische toverles en Harry Potterexamens voor dreuzels in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - Ongehoord, zouden conservatieve Zwadderaars zeggen. Dreuzels, modderbloedjes, die magische Zweinsteinlessen! Dat zou niet gebeurd zijn als de heer van het Duister nog aan het hoofd van de school zou staan.

Voor de lezer die bovenstaande voorkomt als sisselspraak (slangentaal), even een korte toelichting. Afgelopen zaterdag vond in de Geertruidskerk in Geertruidenberg een Harry Potter-evenement plaats. Zwadderaars is een van de afdelingen binnen de tovenaarsschool Zweinstein. En dreuzels, dat zijn de meesten van ons; niet-tovenaars. Negatief aangeduid met modderbloedjes.

  1. ‘De Roos’ in Geertruidenberg kende beroemde bewoners
    PREMIUM

    ‘De Roos’ in Geertrui­den­berg kende beroemde bewoners

    GEERTRUIDENBERG - Het pand met de trapgeveltjes en de glas-in-loodramen is misschien wel het opvallendste van de historische panden aan de Markt in Geertruidenberg. Nog indrukwekkender is de geschiedenis van ‘De Roos’. De voormalige herberg aan de Markt 46, die nu onderdak biedt aan de VVV en museum De Roos, kende beroemde bewoners. In deel 5 van de reeks Panden en Standen brengt auteur Arjan van Loon de geschiedenis van Markt 46 tot leven.