Volledig scherm
PREMIUM
Oosterhout heeft onder meer een spreekuur met de wijkagent en boa. © Pix4Profs/René Schotanus

Meer wijkagenten voor politie Dongemond

OOSTERHOUT - De regio Oosterhout krijgt meer wijkagenten. Dat is een gevolg van landelijk beleid: minister Grapperhaus heeft vorig jaar geld vrijgemaakt voor 750 extra wijkagenten in Nederland. Eerder werd al aangekondigd dat het politieteam Dongemond zou worden uitgebreid met 7,2 fte. 

,,Concreet gaat het om 3,2 fte wijkagent en 4 fte overige functies binnen dit team”, zo stelt het Oosterhoutse gemeentebestuur. ,,Van de 3,2 fte is inmiddels 2 fte ingevuld, de komende periode volgt nog 1,2 fte. Extra capaciteit heeft natuurlijk altijd gevolg dat het werk onder meer mensen verdeeld kan worden. Dat heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijkagenten.” De politie heeft nu in de Dongemond-regio 31 wijkagenten. ,,We gaan naar 35,2. Dat is inclusief een operationeel expert erbij”, zegt de politiewoordvoerder.

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.