Volledig scherm
PREMIUM
De Oosterheidehal tijdens een evenement op een archieffoto. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Mensen uit de bijstand aan de slag in horeca Oosterheidehal

OOSTERHOUT - De gemeente Oosterhout gaat mensen uit de bijstand inzetten voor de horeca in de Oosterheidehal. Dat gebeurt onder regie van het Sportbedrijf. 

De gemeente ziet het werken in de sporthal als een ‘werkgewenningsactiviteit‘. ,,Als voorportaal naar een reguliere baan“, zegt wethouder Marcel Willemsen. ,,Dit hoort bij ons activeringsbeleid. Wie in de bijstand zit, kan gevraagd worden voor vrijwilligerswerk. We willen iedereen een reden geven om uit bed te komen. We hebben twaalf mensen geselecteerd met wie we het gesprek aangaan. We willen de horeca zo snel mogelijk op deze manier invullen. Deze mensen worden begeleid.”

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.