Op station Gilze-Rijen hebben NS en ProRail voor Brabant de eerste nieuwe AED geplaatst. Op alle stations in Nederland komen 715 AED's.
Volledig scherm
PREMIUM
Op station Gilze-Rijen hebben NS en ProRail voor Brabant de eerste nieuwe AED geplaatst. Op alle stations in Nederland komen 715 AED's. © Pix4Profs-Ron Magielse

Na plaatsing AED’s op alle stations aantal AED’s in Nederland naar 23.500, nog 1400 te gaan

RIJEN - Als de plaatsing van 715 AED’s op alle NS-stations klaar is, zijn er nog 1400 plekken in Nederland waar het niet lukt om binnen 6 minuten een reanimatie te starten. Dat zei Marianne Spoelstra van de Hartstichting vrijdag op station Gilze-Rijen bij de start van plaatsing van AED’s op alle Brabantse stations.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    7

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?