Volledig scherm
PREMIUM
Presentatrice len Copal wenst Owen Dirkse uit groep 7 van basisschool Den Duin uit Made succes met het voorlezen uit het boek 'Ravelijn' van Paul van Loon. © Pix4Profs-Ron Magielse

Nagelbijten en griezelen tijdens voorleeswedstrijd

Nagelbijten, griezelen en ook veel lachen was het gisterochtend in De Cour in Terheijden. Negen leerlingen afkomstig van alle basisscholen uit de gemeente Drimmelen lazen voor uit hun favoriete boek tijdens de voorleeswedstrijd.

Cateau van Gelder deed dit het beste. Er wordt geklapt, gejoeld en hier en daar worden spandoeken opgehouden op de tribune. Klasgenoten leven mee met de voorleeskampioen van hun eigen school. 

  1. Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.