Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Nieuwe Rijense woonwijk Tussen de Leijen stap dichterbij

RIJEN - Nieuwbouwwijk Tussen de Leijen in Rijen-Oost is weer een stap dichterbij. Het voorontwerp bestemmingsplan is inmiddels gereed en wordt nu zes weken ter inzage gelegd. Belanghebbenden hebben gedurende die periode de gelegenheid bezwaar in te dienen tegen het plan.

De wijk, die wordt aan gelegd in het gebied tussen de Hannie Schaftlaan, Zwarte Dijk en de Mosstraat, is ongeveer 16 hectare groot en biedt ruimte aan maximaal 375 woningen. Na Vliegende Vennen moet Tussen de Leijen woonruimte bieden voor inwoners van de gemeente en de regio. Daarover is contact met onder meer woningcorporatie Leystromen dat hier, net als de gemeente, grond in eigendom heeft.

De start van de bouw van de nieuwe woonwijk is voorzien in 2021. Het is de bedoeling dat wijk de komende jaren in fases wordt gebouwd. 

Ontplofte V1-raket

Vorig jaar heeft de gemeente al een reeks onderzoeken laten uitvoeren. Daarbij gaat het om onder meer onderzoek naar de waterhuishouding, bodemkwaliteit, flora en fauna, archeologie en oude, mogelijk nog niet ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Daarbij zijn resten gevonden van een ontplofte V1-raket. De Duitsers gebruikten die voor lange afstandsbombardementen op bijvoorbeeld de haven in Antwerpen.