Oliespoor in in de Korenbocht van het Wilhelminakanaal bij Oosterhout. Het oliespoor is enkele honderden meters lang.
Volledig scherm
Oliespoor in in de Korenbocht van het Wilhelminakanaal bij Oosterhout. Het oliespoor is enkele honderden meters lang. © Rob Musters

Oliespoor van honderden meters in Wilhelminakanaal

OOSTERHOUT - In het Wilhelminakanaal bij Oosterhout is vrijdagmiddag door voorbijgangers een oliespoor aangetroffen van enkele honderden meters lengte. Het is niet bekend wie de milieuvervuiling heeft veroorzaakt. 

Het oliespoor begint vlak achter Sluis 1 en loopt in de richting van de Amer. De landelijke meldingskamer van Rijkswaterstaat heeft onmiddellijk de Verkeerspost in de regio Oosterhout op de hoogte gebracht. ,,Zij zullen gepaste actie ondernemen", aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Olievervuiling

Het is nog niet bekend hoe ernstig de olievervuiling is, maar als het veel is, wordt justitie ingeschakeld. Zoals bij het afwerken van de grote lozing van dieselolie op het Wilhelminakanaal, in de laatste week van 2010. 

Monsters nemen

Toen werd een oliespoor op het water getrokken van bijna 2 kilometer, tot aan de Ir. Hamersbrug. Destijds moesten stoffen matten gelegd worden om de olie op te zuigen. Of de vervuiling nu weer zo ernstig is, valt nog niet te zeggen. Van de olie worden monsters genomen. Op deze manier wordt geprobeerd de dader te achterhalen.

Oliespoor bij Sluis 1 in het Wilhelminakanaal bij Oosterhout. Het oliespoor is enkele honderden meters lang.
Volledig scherm
Oliespoor bij Sluis 1 in het Wilhelminakanaal bij Oosterhout. Het oliespoor is enkele honderden meters lang. © Rob Musters