Volledig scherm
OOSTERHOUTFoto: Pix4Profs/Joyce van Belkom. De Bromtol Rotonde bij Oosterhout. De rotonde moet nodig worden opgeknapt. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Oosterhout gaat voor vijftaks turborotonde bij Bromtol, binnenkort definitief besluit

OOSTERHOUT - Oosterhout gaat voor een vijftaks turborotonde bij de Bromtol. Ook komt er een fietstunnel van de Stelvenseweg naar de Technologieweg. Dat is het voorstel van het college van B en W aan de gemeenteraad. Half februari neemt de politiek een besluit. 

De afgelopen maanden nam de gemeente diverse varianten voor de Bromtol opnieuw onder de loep. De enkele jaren geleden gekozen optie, zonder een directe aansluiting vanuit Den Hout, bleek financieel zwaar te wegen. Met name de kosten voor een nieuwe ontsluitingsweg door de polder naar de Weststadweg drukten op de begroting. Verder waren er prijsstijgingen in de bouw. Daarom koos het college van B en W afgelopen zomer voor een ‘herbezinning‘. 

Twee weken geleden werd duidelijk dat de vijftaks turborotonde de voorkeur genoot. Een ovonde viel af; de verkeersdoorstroming zou dan minder zijn. Een andere optie was een autotunnel. De kosten voor zo'n tunnel worden geschat op 10 miljoen euro. 

De vijftaks turborotonde kost 5 miljoen euro. Eerder sprak de gemeente de ambitie uit toch wel in 2020 te willen beginnen met het werk.