Volledig scherm
PREMIUM
Kaaskenner Danny Koreman bij Proeflokaal Chefz in Oosterhout. © Pix4Profs / Johan Wouters

Oosterhouter in de race voor de titel ‘beste fromager van Nederland’

OOSTERHOUT - Het liefst rijdt hij duizenden kilometers door het Franse land, op zoek naar de meest bijzondere kazen bij kleine ambachtelijke boeren. De Oosterhoutse kaaskenner Danny Koreman (45) is in de race voor de titel 'Beste fromager van Nederland.' 

Quote

Er waren al veel sommeliers en vinologen, maar een stuk minder fromagers

Danny Koreman

Op 14 oktober neemt hij het op tegen 9 concurrenten tijdens Gastronomie in RAI Amsterdam. ''Mijn liefde voor kaas is begonnen in Frankrijk. Vakantie vieren onder het genot van wijn en kaas. Dat is Frankrijk voor mij'', aldus de kaaskenner. Toen Koreman zo'n 15 jaar de balans opmaakte, besloot hij zijn hart te volgen.

Hij werkte bij een wijnbar in Dordrecht waar met veel aandacht wijn en kazen met elkaar werden gecombineerd. ''Dat vond ik zo leuk! Er waren in die tijd al veel sommeliers en vinologen, maar een stuk minder fromagers in Nederland. Zo ben ik me in kaas gaan verdiepen, daar ligt echt mijn passie'', stelt hij.