Het westelijke deel van de ecozone gezien vanaf de Vrachelsestraat. De foto dateert van 2014 toen dit deel van de groene zone werd aangelegd. Op de achtergrond de koeltoren van Geertruidenberg.
Volledig scherm
Het westelijke deel van de ecozone gezien vanaf de Vrachelsestraat. De foto dateert van 2014 toen dit deel van de groene zone werd aangelegd. Op de achtergrond de koeltoren van Geertruidenberg. © Ron Magielse / het fotoburo

Oosterhoutse buurt Contreie straks omgeven door groene zone

OOSTERHOUT - Nog een paar jaar wachten en de Oosterhoutse buurt De Contreie is volledig omgeven door een groene strook natuur. De voorbereidingen voor de aanleg van het zuidelijke deel zijn gestart.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'