Volledig scherm
PREMIUM
Ecco Leather heeft een bijzondere manier van personeelswerving: Open Hiring. Mensen hoeven niet te solliciteren voor een baan, maar kunnen vrij binnenlopen. © Pix4Profs/Jan Stads

Open Hiring: zonder sollicitatie en zonder cv meteen aan de slag

ECCO Leather experimenteert met Open Hiring. Mensen krijgen werk zonder cv. Zo wil het bedrijf nieuwe werknemers een kans geven die anders buiten beeld zouden blijven.

'Ik zocht een nieuwe uitdaging", zegt Mike Josefina (21) uit Oosterhout. Hij is een van de mensen die zich gisteren bij ECCO in Dongen aanmeldde. ,,Ik ben twee jaar geleden gestopt met mijn opleiding aan het mbo vanwege een auto-ongeluk. Dat heeft er toen erg ingehakt. Ik heb sindsdien wel baantjes gehad in winkels en snackbars, maar ik wil me ontwikkelen. Ik wil bezig zijn.”

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.