Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van de Gilze en Rijen zijn trots op hun gemeente. Een van de zaken die ze de nieuwe burgemeesters willen laten zijn de vier margrieten in Rijen als teken van verbondenheid van de vier kernen van de gemeente. Met deze foto deed Patricia Mallens mee aan de fotowedstrijd van de gemeente . © Foto Patricia Mallens

‘Opvolger Boelhouwer moet zich richten op regio’

RIJEN - De opvolger van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen moet daadkrachtig, betrokken en integer zijn en humor hebben, blijkt uit een enquête die 275 inwoners hebben ingevuld. Het netwerk van de burgemeester moet in de regio liggen. Boelhouwer benadrukte in deze krant juist dat een netwerk in Den Haag en Den Bosch ook cruciaal zijn.  

Per 1 april 2020 stopt de huidige burgemeester Jan Boelhouwer. Om inwoners te laten meedenken konden zij een enquête invullen over wat voor nieuwe burgemeester zij willen. Opvallend is dat inwoners menen dat de burgemeester een netwerk moet hebben in de regio (44 %) en in de samenleving (42%),  en niet zozeer in Den Haag (5 procent), maar wel Brabant goed moet kennen.  Minder uitgesproken op de vraag waar de burgemeester zich op moet richten is de mening dat 43 procent vindt dat de burgemeester zich moet richten op belangen van de inwoners van Gilze en Rijen en 46 procent meent dat hij/zij nieuwe samenwerkingen moet zoeken.