De islamitische basisschool Okba Ibnoe Nafi in Breda krijgt mogelijk een broertje in Oosterhout.
Volledig scherm
PREMIUM
De islamitische basisschool Okba Ibnoe Nafi in Breda krijgt mogelijk een broertje in Oosterhout. © Palko Peeters

Plan voor islamitische basisschool in Oosterhout

OOSTERHOUT - Er zijn vergevorderde plannen voor de vestiging van een islamitische basisschool in Oosterhout. Het initiatief komt van de Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) die al vier andere islamitische basisscholen in West- en Midden-Brabant aanstuurt. 

 1. Uitbreiding Islamitische basisschool is hard nodig: ‘Maar we moeten serieus rekening houden met vertraging’
  PREMIUM

  Uitbrei­ding Islamiti­sche basis­school is hard nodig: ‘Maar we moeten serieus rekening houden met vertraging’

  BERGEN OP ZOOM - Islamitische basisschool El Feth in de wijk Gageldonk West groeit uit haar jasje. Bergen op Zoom stelt nu 2,6 miljoen euro beschikbaar zodat de school nieuwbouw kan plegen. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit: een doorgaande lijn met peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak. De verbouwing start dit najaar. ,,Het is hard nodig”, zegt directeur Monique van den Branden.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.