Volledig scherm
Geen afsluitend kampvuur tijdens de Zomerspelen in Dongen vanavond.

Plensbuien of niet: afsluitend kampvuur Zomerspelen Dongen afgelast wegens droogte

DONGEN - De stichting Dongense Jeugdraad, de organisator van de Zomerspelen Dongen, heeft na overleg met de gemeente Dongen besloten het traditionele kampvuur vrijdagavond niet door te laten gaan. 

Volgens woordvoerder Cynthia Aarts heeft het de afgelopen week weinig of niet geregend waardoor het bosgebied in De Bergen kurkdroog is. Het besluit is genomen ondanks de forse buien van vrijdagochtend. 

,,Wij zorgen dat er vanavond en spetterende afsluiting gaat plaats vinden,” vertelt Aarts met een knipoog naar de stortbui buiten.

Nadat de kinderen tegen de klok van 19.00 uur op het Wilhelminaplein hun Zomerspelen medaille hebben ontvangen, gaan alle deelnemers met hun begeleiding door het centrum van Dongen naar De Bergen. Daar worden zijn opgevangen door de Fun-Fare, een gezelschap muzikanten, dat voor de lol voor dit evenement samen speelt. 

Rondom het kampvuur worden de verhalen afgesloten en de slechteriken afgevoerd. ,,Hoe het vanavond gaat als het blijft regenen,” beslist de hoofdleiding vanmiddag.