Volledig scherm
PREMIUM
Smits Pluimvee en Eieren aan de Mosstraat in Rijen heeft de illegale bouwsels op zijn terrein verwijderd. © Google Street View

Pluimveebedrijf Smits in Rijen verwijdert illegale bouwsels van terrein, na dreiging dwangsom

RIJEN - De illegale bouwsels op het terrein van Smits Pluimvee en Eieren BV aan de Mosstraat in Rijen zijn verwijderd. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Gilze en Rijen.

Het bedrijf had zonder vergunning een aantal zaken op het terrein aangebracht. Zo was 4.000 vierkante meter terrein verhard, een aantal bouwketen neergezet en een sleufsilo geplaatst. Dit bleek tijdens een gemeentelijke controle bij het bedrijf in april van dit jaar. De gemeente gebood het bedrijf om alles te verwijderen, omdat legalisatie van de zaken niet mogelijk was. Dit zou na de zomervakantie gebeuren. 

  1. Boerenleven
    Boerenpraat

    Boerenle­ven

    MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.