Volledig scherm
Rotterdam heeft vanochtend de regenboogvlag gehesen op het stadhuis als protest tegen de Nashville-verklaring, het Amerikaanse manifest waarin christenen homoseksualiteit afwijzen. Ook kleinere gemeenten als Heusden, Waalwijk en Geertruidenberg hesen de vlag. © Robin Urecht

Regenboogvlag wappert 'unaniem’ in Geertruidenberg

RAAMSDONKSVEER - Niet alleen in de grote steden, ook in Raamsdonksveer werd de regenboogvlag gehesen als teken van verzet tegen de Nashville verklaring. ,,Omdat je in Geertruidenberg in vrijheid en veiligheid mag zijn wie je bent”, twitterde de gemeente.

Het hijsen van de vlag was een unaniem besluit, bevestigt waarnemend burgemeester Jan Luteijn. Hij lag op Facebook onder vuur over zijn SGP-lidmaatschap. En dat niet alleen: voorman Piet de Peuter van de SVP ziet reden om Luteijn en het college expliciet te vragen om ‘ondubbelzinnig’ afstand te nemen van de Nashville verklaring rond homoseksualiteit en transgenders.

Luteijn heeft de vragen nog niet onder ogen gehad. Die zijn eind van de middag pas bij de griffie ingediend. Wel wil hij kwijt dat hij de Nashville verklaring niet heeft ondertekend. 

Dat hij er dan ook nog eens afstand van zou moeten doen vindt hij een vraag waar hij langer over moet nadenken. Luteijn: ,,Als meneer de Peuter zo'n vierkante vraag stelt dan moet u het niet vreemd vinden dat ik daar wat langer over doe. Bovendien: Als ik van elke verklaring die ik niet heb ondertekend ook nog eens afstand moet doen, dan heb ik een dagtaak.” Op twitter nam Luteijn alvast een voorschot met de tweet: ,,Met elkaar respectvol in gesprek daarmee bereik je meer dan met een verklaring.”

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.