Volledig scherm
Vanaf schepen en pontons wordt het werk uitgevoerd © De Klerk Werkendam

Renovatie keersluis Scheepsdiep in Oude Maasje

RAAMSDONK - In opdracht van het waterschap Brabantse Delta zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang voor de renovatie van  de keersluis Scheepsdiep, gelegen in het Oude Maasje. Naar verwachting eind dit jaar zijn alle palen en de steiger vernieuwd. 

De keersluis bevindt zich ter hoogte van de Aanwassenweg in Raamsdonk. Het werk wordt vanaf het water uitgevoerd met behulp van schepen en pontons. 

De palen en de steiger dienen om de schepen af te remmen en te wachten tot de sluis gesloten is. Tijdens de uitvoering kunnen gebruikers van het Oude Maasje voorzichtig de sluis blijven passeren.

  1. Boerenleven
    Boerenpraat

    Boerenle­ven

    MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.