Vandalen richtten een chaos aan bij de hondenschool van Ronald.
Volledig scherm
Vandalen richtten een chaos aan bij de hondenschool van Ronald. © Ronald Burger

Ronald (31) treft zijn hondenschool zwaar vernield aan: ‘Dit is een enorme klap’

RAAMSDONKSVEER - Compleet vernielde stoelen, omgeschopte tonnen en een in elkaar getrapte overkapping. Dat trof Ronald (31) zondagochtend aan toen hij wat klusjes ging doen bij zijn hondenschool in Raamsdonksveer. Ook waren er meerdere spullen verdwenen. ,,Dit is een enorme klap.”

Overdag werkt Ronald als loodgieter; zijn hondenschool Kwispel is een hobby. En stiekem ook een beetje z'n lust en z'n leven. ,,We doen alles voor de honden in de omgeving en dan krijg je dit.” Hij is boos. En teleurgesteld. ,,We hebben het allemaal zwaar nu met de coronacrisis. Ik val niet onder de ondernemersregeling en krijg dus niks van het rijk. Ik moet maar zien hoe ik het hoofd boven water houd. En nu dit weer.”

Naast de vernielde overkapping, stoelen, banken en tonnen is er ook trainingsmateriaal gestolen. Angela, de vriendin van Ronald somt op: ,,Vijf stoelen, dertien hoopers en de bal van mijn zoontje.” En dat is waarschijnlijk nog niet alles. ,,We zijn nog aan het kijken wat we nog meer missen”, aldus Ronald.

Pak koeken

De ongenode gasten maakten er een zootje van, maar dat deden ze niet op een lege maag. Angela lacht schamper: ,,Ik heb een pak koeken en drinken gevonden op het terrein. Dus ze klimmen hier over de schutting, vernielen de boel en gaan vervolgens lekker wat zitten eten. Onvoorstelbaar.”

Omdat de werkzaamheden op zijn school nu ook grotendeels stilliggen, kan Ronald niet met zekerheid zeggen wanneer de vandalen hebben toegeslagen. Volgens Angela moet het ergens tussen woensdag en zondagochtend zijn gebeurd. ,,De politie is langs geweest en nam het zeer serieus. We hebben aangifte gedaan.”

Duizenden euro's schade

Hoeveel geld dit geintje hem gaat kosten, weet Ronald nog niet precies. Maar hij schat dat hij wel vier- a vijfduizend euro kwijt is om alles weer te herstellen. ,,Daar gaan m'n zuurverdiende centen", verzucht hij.

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”