Pix4Profs-Ron Magielse
de jumbo introduceert bij heropening na verbouwing de kletskassa. de gepensioneerde jan oerlemans uit hank en cassiere sammy weten al hoe het werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Pix4Profs-Ron Magielse de jumbo introduceert bij heropening na verbouwing de kletskassa. de gepensioneerde jan oerlemans uit hank en cassiere sammy weten al hoe het werkt. © Pix4Profs-Ron Magielse

Supermarkten Raamsdonksveer niet blij met sluiting Eerste Paasdag: ‘Je maakt het voor veel mensen lastig’

RAAMSDONKSVEER - Eerste Paasdag boodschappen doen. Het kan in Oosterhout, Made en Breda. Maar niet in Raamsdonksveer. De gemeente Geertruidenberg houdt daar de supermarkten dicht. Tot onvrede van Jumbo en Albert Heijn. ,,Zeker in deze coronacrisis willen we de drukte zoveel mogelijk spreiden.”

Helemaal uit de lucht vallen komt het besluit niet. In de winkeltijdenverordening van Geertruidenberg staat dat de supers Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag niet open mogen. ,,We hebben hiertegen bezwaar ingediend, maar werden pas dinsdag op de hoogte gebracht van het definitieve besluit”, zegt Eric Joosen, bedrijfsleider bij Jumbo. ,,We hebben al eerder gevraagd om duidelijkheid. Voor ons is het lastig om op zo'n korte termijn nog zaken te regelen met personeel en bevoorrading. Dat is weken vooruit gepland.”