Archieffoto van de tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout uit 2019.
Volledig scherm
Archieffoto van de tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout uit 2019. © Rob Musters

Talenten gezocht voor scholenprogramma Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

OOSTERHOUT - Stichting Kunst in de Heilige Driehoek en h19 zoeken talenten voor de tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Ruim 2500 scholieren en docenten zullen de biënnale bezoeken. Ook gaan ze aan de slag om het biënnale-thema ‘Hoop’ op een aansprekende manier te verbeelden.

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek en h19 ontwikkelen samen een scholenprogramma voor de tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Het educatief project is speciaal voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs om ze kennis te laten maken met hedendaagse kunst en het Oosterhouts cultureel erfgoed.

Brainstormsessies

Na brainstormsessies onder begeleiding van externe coaches en een pitchronde selecteert een jury enkele jongeren, die hun ideeën mogen uitvoeren. De uiteindelijke kunstwerken worden getoond op het biënnale-terrein.

Meer dan 13.000 bezoekers

De tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek vindt plaats van 12 september tot en met 18 oktober 2020. Na het succes in 2017 met 13.000 bezoekers verwacht de organisatie daar in 2020 ruim overheen te gaan.

Op donderdag 5 maart ondertekenen voorzitter van de stichting Cock Gorisse en waarnemend directeur van h19 Cora de Wit de opdrachtovereenkomst voor het project in Oosterhout.