Archieffoto van Arie Molendijk in Gilze.
Volledig scherm
Archieffoto van Arie Molendijk in Gilze. © Joyce van Belkom

Taxateur Arie Molendijk komt naar Made

MADE - Zeldzame boeken als (staten)bijbels kunnen binnenkort getaxeerd worden, want taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam komt naar Made. Donderdag 27 februari beoordeelt hij de waarde van boeken als oude atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten.

Molendijk: ,,De taxaties zijn gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. Indien er waardevolle exemplaren tussen zitten met een waarde vanaf tweehonderd euro, kan ik tegen betaling een taxatierapport opstellen.”

Het kost 5,00 euro om een tot tien boeken of seriewerken te laten beoordelen door Molendijk. Indien het gaat om een grotere collectie, waarvoor meer tijd nodig is, variëren de kosten tussen de 25 en 50 euro.

Het is niet de bedoeling dat geïnteresseerden via de mail foto’s sturen van voorwerpen ter beoordeling, want alleen op de taxatiedag is Molendijk hiervoor beschikbaar. Daarnaast geeft hij deze middag advies over de verkoop of inbreng van het werk op een veiling en over de restauratie van boeken. Dit alles doet hij in De Korenbeurs aan de Kerkstraat in Made tussen 13.30 en 16.00 uur.

Molendijk werkt samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Dit doet hij niet alleen in Nederland, maar ook in Canada, de Verenigde Staten en in Australië is hij een bekende op dit gebied. Zie voor meer informatie over Arie Molendijk en de taxatiemiddag in Made zijn site molendijkboeken.nl.