Tegels vervangen door groen kan ook speels educatief. Rotterdam won in oktober de Gouden Tegel van Amsterdam in de competitie NK Tegelwippen. Wethouder Bert Wijbenga is trots.
Volledig scherm
Tegels vervangen door groen kan ook speels educatief. Rotterdam won in oktober de Gouden Tegel van Amsterdam in de competitie NK Tegelwippen. Wethouder Bert Wijbenga is trots. © PR

Tegels eruit, groen erin: subsidie voor inwoners Gilze en Rijen

RIJEN - Inwoners van de gemeente Gilze en Rijen die toch al stoeptegels wilden vervangen voor groen of een andere duurzame investering treffen, kunnen daarvoor nu ook subsidie aan vragen. De gemeente heeft een potje van 70.000 euro. ,,Iedereen kan wat doen. Alle beetjes helpen", zegt wethouder Ariane Zwarts. 

 1. ‘Zo’n pluim van de provincie voelt toch goed’
  GroenBewust

  ‘Zo’n pluim van de provincie voelt toch goed’

  Ongeveer vijf jaar geleden werden wij door de provincie Noord-Brabant verrast met de Agrofoodpluim. Zonder directe statistieken, keurmerken, erkenningen of opleidingen was onze bedrijfsvoering door de provincie opgevallen als 'gewenst', 'zo willen we het graag'. We kregen door gedeputeerde Yves de Boer zelfs de allereerste pluim uitgereikt. Ik kan u vertellen: al is het slechts een bezoek en een oorkonde en levert het financieel niks op, zo'n pluim voelt erg goed.
 1. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

 2. Politici vieren sinterklaas: 'Ik zie het meest op tegen de gedichten over mij'
  Play

  Politici vieren sinter­klaas: 'Ik zie het meest op tegen de gedichten over mij'