Uitslaande woningbrand in Jan Steenlaan in Oosterhout onder controle

OOSTERHOUT - In een woning in de Jan Steenlaan in Oosterhout woedde maandagavond een uitslaande brand. 

De brand zou volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op zolder zijn ontstaan en was aan de achterkant van de woning ‘flink uitslaand'. Er was volgens de woordvoerder kans op uitbreiding naar het naastgelegen huis.

Door gaten in het dak te maken, kon de brandweer uiteindelijk goed bij de brand komen. Het vuur is onder controle en de buren zijn buiten gevaar. De woning waarin de brand ontstond is volgens de Veiligheidsregio flink beschadigd. 

 Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Ook de katten zijn niet in het huis aangetroffen. 

Volgens de woordvoerder was er veel rookontwikkeling en stonden er veel kijkers op slechts tien meter afstand van de brand. Zij werden gevraagd verderop te gaan staan. 

Volledig scherm
De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. © MaRicMedia/Jeroen Stuve
Volledig scherm
De brand woedt aan de achterzijde van de woning. © MaRicMedia/Jeroen Stuve
  1. Boerenleven
    Boerenpraat

    Boerenle­ven

    MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.