Visboeren Jaap en Grietje de Graaf stopt na 42 jaar met vis verkopen. Hier op de weekmarkt in Dorst bedient hij een van zijn vaste klanten voor het laatst.
Volledig scherm
PREMIUM
Visboeren Jaap en Grietje de Graaf stopt na 42 jaar met vis verkopen. Hier op de weekmarkt in Dorst bedient hij een van zijn vaste klanten voor het laatst. © Pix4Profs-Ron Magielse

Visboeren Jaap en Grietje gaan met pensioen: ‘We gaan het contact missen’

DORST/OOSTERHOUT - Na 42 jaar houdt het marktleven op voor Jaap en Grietje de Graaf. De viskraam die zij al die tijd bemanden en waarvan 26 jaar elke donderdag ook in Dorst, krijgt een andere eigenaar en Jaap en Grietje gaan met pensioen.

,,Hij weet het zelf nog niet, maar zijn AOW wordt wel op mijn rekening gestort", lacht Grietje hard vanachter haar toonbank in hun forse viskraam op het centrale pleintje aan de Spoorlaan in Dorst, om een paar momenten later met de achterkant van haar gehandschoende hand de tranen uit haar ogen te wrijven. ,,Ik ga het contact met de mensen heel erg hard missen", bekent ze, terwijl ze ondertussen een van de vele klanten aan een portie kibbeling helpt.