Volledig scherm
PREMIUM

Waspikse voetbalclub The White Boys zet rechtszaak door

WASPIK - The White Boys zet de rechtszaak door tegen Leon Hutten. De Tilburger was hoofd jeugdopleiding bij de voetbalclub uit Waspik. Beide partijen liggen al enkele maanden in de clinch. Begin februari doet de rechter een uitspraak, zo laat de rechtbank in Breda weten. 

Quote

Als u een middag welwillend bij elkaar zit, dan heeft u een heleboel opgelost. U moet voetballen en niet procederen

Rechter

Eind vorig jaar diende een kort geding. The White Boys beschuldigt Hutten ervan jeugdspelers weg te halen bij de vereniging. Ook zou de voetbaltrainer zich negatief uitlaten over de Waspikse club. De club eist een rectificatie van mogelijke uitlatingen van Hutten én wil dat hij geen spelers meer actief benadert. Bij overtreding moet er een dwangsom volgen, zo meent The White Boys.

  1. Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.