Volledig scherm
IJsbaan Oosterhout in 2016. Kinderen van minima krijgen een kaartje voor de IJsmarkt in Oosterhout als onderdeel van het Winterpakket. © Marcel van Dorst

Winterpakket voor kinderen minima in Oosterhout

OOSTERHOUT - Kinderen uit minimagezinnen in Oosterhout krijgen dit jaar weer een Winterpakket met cadeaubonnen die naar eigen inzicht besteed kunnen worden. Dat heeft het college van B en W van Oosterhout besloten. 

Quote

In 2018 was de actie een groot succes met ongeveer 900 deelnemers.”

Marcel Willemsen, Wethouder Financiën.

Het gaat om kinderen tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Veel van deze kinderen kunnen door geldgebrek niet meedoen op het gebied van sport of cultuur of sociale activiteiten. Het Winterpakket wordt rond het sinterklaasfeest en de kerstdagen verstrekt om de kinderen in deze periode extra tegemoet te komen. 

Fashioncheque

Door het budget te verruimen naar 75.000 euro kan er een pakket ter waarde van 96 euro worden samengesteld. In het pakket zitten bonnen zoals een Intertoys-cadeaukaart van 15 euro, een Fashioncheque van 75 euro en een kaartje voor de schaatsbaan van de IJsmarkt van 6 euro. 

De gemeenteraad heeft zich hiervoor hard gemaakt

Wethouder Marcel Willemsen: ,,In 2018 was de actie een groot succes met ongeveer 900 deelnemers. Vooral de gemeenteraad heeft zich hiervoor hardgemaakt.” Het geld is afkomstig uit de zogeheten Klijnsma-gelden dat bestemd is om armoede te bestrijden. Het gaat om een structurele bijdrage van het Rijk van 250.000 euro per jaar.