Volledig scherm
stockadr politie © Getty Images/iStockphoto

Wurgpoging met koord in Oosterhout leidt tot aanhouding 24-jarige verdachte

OOSTERHOUT - Aan de Oude Bredasebaan in Oosterhout is zaterdagochtend een 21-jarige Oosterhouter gewond geraakt omdat hij zou zijn gewurgd. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Een verdachte is aangehouden. Dat meldt de politie.

Bij de politie kwam rond 11.45 uur een melding binnen van een mogelijke verwurging aan de Oude Bredasebaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen op het opgegeven adres de 21-jarige man aan. Hij had rode striemen in zijn nek.

Koord

Het slachtoffer verklaarde dat hij op een bankje zat met twee anderen en dat een man hem van achteren benaderde. Die man zou vervolgens geprobeerd hebben hem met een koord te wurgen.

Agenten startten ter plaatse een zoekactie en troffen n de omgeving het mogelijk gebruikte koord aan. Het koord werd veiliggesteld voor verder onderzoek. 

Diverse eenheden gingen op zoek de dader en stuitten op de Oosterhoutseweg in Teteringen op een 24-jarige man uit Oosterhout die voldeed aan het doorgegeven signalement. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van het incident aan de Oude Bredasebaan in Oosterhout.