Volledig scherm
Op het parkeerterrein aan de Beneluxweg plaatst het Duitse bedrijf Ionity zes snelladers voor elektrische auto's. Ionity is een samenwerkingsverband van onder meer de BMW groep, Daimler, Ford, Volkwagen groep en Hyundai. © Marcel Willemsen

Zes extra snelladers aan Beneluxweg Oosterhout

OOSTERHOUT - Oosterhout krijgt er nog eens zes snelladers voor elektrische auto's bij. Op het parkeerterrein aan de Beneluxweg komen er naast de twaalf snelladers van Tesla en drie van Allego binnenkort ook de zogeheten superchargers van Ionity bij.

Ionity kiest volgens een woordvoerder voor deze locatie, omdat het bedrijf streeft naar een dekkend netwerk op toeritten naar snelwegen. ,,Op plekken waar mensen aan een lange rit beginnen", aldus de woordvoerder. 

Voor alle elektrische auto's

De opladers hebben een vermogen tussen de 175 en 350 kW. Er wordt geen prijs per kilowatt gerekend. Voor acht euro mag de hele batterij worden opgeladen. Het voordeel van deze superchargers is volgens Ionity dat alle elektrische auto's aan deze palen kunnen opladen. Bij de Tesla-opladers kunnen alleen Tesla-rijders terecht. De plaatsing is bijna afgerond. De woordvoerder van Ionity kon niet aangeven wanneer de laadpalen klaar zijn voor gebruik.

Ionity en Fastned

Ionity is een samenwerkingsverband van automerken als de BMW groep, Daimler, Ford, Volkwagen groep en Hyundai. Naast de A27 bij Oosterhout worden op de verzorgingsplaatsen Kalix Berna en Galgeveld ook de snelladers van Fastned geplaatst. Deze superchargers laden volgens Fastned vijftig keer sneller dan met de stekker thuis. Een kwartier laden voor 200 kilometer, zo claimt het bedrijf. Bij Ionity ligt de oplaadtijd volgens de woordvoerder tussen een half uur en drie kwartier.