Cor de Kock
Volledig scherm
© Cor de Kock

Breng de warmtenetten snel in publieke handen

OpinieOm grip te krijgen op de huidige energievoorziening is het belangrijk dat het eigendom van warmtenetten voor de helft in publieke handen komt, stelt Henri Bontenbal. Houd de markt buiten de energie-infrastructuur.

47 reacties

 • Piet Ursem

  2 maanden geleden
  Nu een jaar een warmtepomp en die bevalt prima, deels doordat ons huis ook heel goed geïsoleerd is. Nog geen 800 kw nodig voor warmwater en verwarming. Als alle huizen echt goed geïsoleerd worden dan kun je beter een warmtepomp hebben dan een warmte net waar je veel voor betaalt! Daarmee ben je ook onafhankelijk van een te dure leverancier!! Daarbij PV panelen of aandeel in een windmolen en niks dure energie! Dit hele jaar maandbedrag 1 euro! We verwachten zelfs 900 euro terug op eindnota!
 • G. Lemmen

  2 maanden geleden
  Men heeft daar in Den Haag echt niets geleerd van de afgelopen jaren. Echt een grote plaat voor der kop.
 • Peter Heins

  2 maanden geleden
  Pim Fotuyn zei het al: Het privatiseren van de nutsbedrijven en ziekenfonds gaat het voor de mensen alleen maar duurder maken. En zie hij had gelijk. Dus weer terug draaien die beslissing. Het werkt niet. Energie en ziekenfonds weer in publieke handen. Weg met die graaiers.
 • B Euser

  2 maanden geleden
  Zeker in publieke handen. Kijk naar Eneco, 200 miljoen winst en 100 miljoen naar de aandeelhouders. Daar gaat het dus mis.
 • Rijn van Dijk

  2 maanden geleden
  Probleem is dat het niveau van overheidsinstanties, vriendelijk gezegd nogal matig is. Vrijwel alle grote overheidsprojecten of daar waar de overheid een grote rol speelt lopen uit op een fiasco, zowel financieel, planmatig en kwalitatief. Voorbeelden: Betuwelijn, renovatie afsluitdijk, ICT-projecten, toeslagenaffaire, verbouwing Huis ten Bosch, waanzinnige stikstofbeleid, enz. enz. Dus topambtenaren, doe a.u.b. dat waar je goed in bent en dat is vooral niets doen, gaat er ook niets fout.