Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Feestende jongeren zorgwekkend? Overheid met te veel macht vind ik veel beangstigender

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

48 reacties

 • Daan Stigter

  1 jaar geleden
  Geheel eens.
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Die messen stekende en doorgesnoven jongeren, zijn niet goed bij hun hoofd, zelfs het buitenland spreekt er schande van, Nederlandse jongeren zijn compleet doorgeslagen en rellen er op los. Denken totaal niet meer na over de gevolgen, schoppen en slaan alsof hun leven er vanaf hangen, ze zijn compleet ontspoord, alsof ze uit een kliniek zijn ontsnapt. Dit is hier al jaren aan de gang en niemand weet wat de oorzaak er van is, maar ook wat oudere jongeren zijn het spoor volledig bijster.
 • P. van der Kooij

  1 jaar geleden
  Ik snap wat zij zegt. Maar ik heb niets met tegenstellingen die nergens over gaan. En het is ook slim om die tegenstellingen vanuit het eigen perspectief te benaderen. Wat Boris Johnson in Londen doet, moet hij weten. Dat is voor ons geen issue. Ben ik het altijd eens met de genomen maatregelen en welke? Op zeker niet. Maar we hebben een tweede kamer en een regering en die hebben het voor het zeggen. Dat is heel wat beter dan dat je Wappies als Willem Engel de samenleving laat ontregelen.
 • Mees Boer

  1 jaar geleden
  Ik ben het volstrekt oneens met je. Je moet, zoals ik, maar een oorlog met ernstige repressie maatregelen meegemaakt te hebben om anders dan jij te denken. Mees Boer
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Via een discutabele Noodwet die op 1 december 2020 officieel is ingegaan kan het OMT (Rutte en De Jonge) ons allerlei geboden en verboden opleggen. Een leger van boa's en politie moeten deze bevelen zien te handhaven middels boetes en arrestaties. De vraag is - hoe lang blijft de Noodwet van kracht? Dit kan 1 of 2 jaar duren en dan verwacht ik een nieuwe Noodwet waarbij we niet meer mogen demonstreren tegen de aanleg van windmolens en zonneweiden. Nu Corona en dadelijk het Klimaat.